back
PEXI Montino 470 - stavebnice 3D trubičky

PEXI Montino 470 – stavebnice 3D trubičky

Výrobce: Alexander

Stavebnice MONTINO je ideální pro děti od 5 let do 10 let, kteří rády tvoří a staví. Je složená z odolných barevných trubiček, které mají tři různé délky – 20 cm, 14 cm a 9 cm a desetisměrných hvězdicových spojek, a umožňuje vytvářet velké prostorové modely.
Sestavování dílů je velmi snadné i pro malé děti. Probíhá nasunutím trubičky na jeden konec hvězdicové spojky v požadovaném směru. Spojky slouží i k prodloužení trubiček nasunutím dvou trubiček na opačné konce jedné spojky. Z trubiček můžete vytvářet také oblouky, a dokonce tvořit kola.
Výška staveb se může běžně pohybovat kolem 150 cm i více a je jedno jestli vytváříte domy, mlýny, kostely, ponorky, auta, zvířata nebo zcela abstraktní tvary,
Materiál trubiček stavebnice je odolný a pevný plast, který je ale zároveň velmi pružný a odolný proti praskání. I po mnoha sestavení a rozebrání výtvorů zůstávají spoje pevné a nerozpadají se.
Spojky jsou z tvrdšího materiálu, ale nejsou křehké a jsou vyvedeny v mnoha veselých barvách.
Trubičky i spojky se díky hladkému povrchu a chemické odolnosti snadno udržují hygienicky čisté.
Součástí stavebnice je katalog, který slouží jako návod se vzorovými stavbami pro první krůčky i k inspiraci pro další rozvoj. Nabízí vzorové návrhy, ale děti mohou také zapojit svou fantazii.
Stavebnice Montino získala v roce 2023 ocenění SPRÁVNÁ HRAČKA, které je každoročně udělované hračkám, které jsou v různých oblastech prospěšné dětem.
Hra se stavebnicí MONTINO má pozitivní vliv na rozvoj dětí. Při stavění se trénuje koncentrace, jemná motorika a koordinace oko-ruka. Děti se učí plánovat a samostatně tvořit, což podporuje jejich kreativitu.
Stavění s MONTINO je skvělou příležitostí k zapojení rodičů a trávení pěkných společných chvil. Je to vhodná zábava pro malé i větší členy rodiny.

Hlavní benefity:
Stavění se stavebnicemi MONTINO má pro děti několik pozitivních přínosů.
1. Rozvoj motoriky a koordinace: při skládání a spojování dílů se děti učí lépe ovládat své ruce a prsty. To je důležité pro jejich celkový motorický vývoj.
2. Kreativita a plánování: stavění podporuje kreativní myšlení. Děti se učí plánovat, jak spojit jednotlivé díly, a tím rozvíjejí svou schopnost řešit problémy.
3. Koncentrace a trpělivost: stavění vyžaduje soustředění a trpělivost. Děti se učí vydržet a pracovat na jednom úkolu.
4. Prostorová orientace: při skládání stavebnic se děti seznamují s různými tvary a jejich vzájemnými vztahy. To podporuje jejich prostorovou orientaci.
5. Sociální dovednosti: stavění staveb může být i společenskou aktivitou. Děti se učí spolupracovat, sdílet nápady a řešit problémy s ostatními.

Obsah balení MONTINO 470:
• 300 barevných trubiček (240 ks modrých o délce 20 cm, 40 ks červených o délce 14 cm, 20 ks žlutých o délce 9 cm).
• 170 barevných hvězdicových spojek
• Obrázkový návod na mnoho různorodých konstrukcí


Pro hlasování je třeba se registrovat a následně přihlásit.