back
Psaní s magnety - FARMA

Psaní s magnety – FARMA

Výrobce: Alexander

Všestranná hra s magnetickými díly s obrázky a mazací fixkou, která povzbuzuje ke kreativitě. Děti od 4 do 8 let v ní najdou psaní, kreslení, mazání a skládání magnetických obrázků – vše v jedné sadě. Hra je uložená v krabici s několikadílným víkem. Jeho rozložením získají opravdu velkou plochu, která je báječná pro trénink psaní písmenek, čísel a je tu také spousta místa na malování obrázků.
Karty s obrázky slouží jako vzorové scénky pro menší děti. Mohou také posloužit jako vzor pro postřehové hry, kdy děti hledají dílky potřebné pro složení předlohy.

Ve hrách PSANÍ S MAGNETY (Farma nebo Oblékání) si děti tvoří svůj příběh za pomoci magnetických obrázků, který mohou doplnit svými obrázky, popisky nebo například mluvícími bublinami. Při popisování poskládané scény děti zlepšují své vyjadřovací schopnosti.
Obrazce namalované fixkou pak snadno odstraní mazací koncovkou na víčku.
Součástí víka krabice je rozkládací magnetická plocha, sloužící jako pozadí, na které děti skládají obrázkové magnetky, buď podle vlastní fantazie, nebo podle vzorů na přiložených kartách. Sada může fungovat i jako magnetické divadélko, kde si děti vytváří vlastní kombinace s příběhy, které mohou předvést svým kamarádům, rodičům nebo učitelům.
Rozložená magnetická deska (víko) má rozměr 40 cm x 21,5 cm a je dost velká na dotvoření příběhu vlastními obrázky a popisky. Výborně poslouží k tréninku psaní písmenek, slov či vět a též k psaní čísel a jejich počítání s jednoduchými příklady.
Tato multifunkční hra rozvíjí nejen jemnou motoriku a zručnost, ale také probouzí fantazii a při popisování veselých příběhů zlepšuje vyjadřovací schopnosti a slovní zásobu dětí.
Díky magnetům jednotlivé dílky drží na podkladové desce a hra je proto vhodná i na cesty v autě.

Hlavní benefity:
1. Procvičují jemnou motoriku: manipulace s magnetickými dílky a kreslení fixkou vyžaduje ovládat jemné pohyby. Děti cvičí své prsty a ruce, což je důležité pro psaní, kreslení a další činnosti.
2. Učení písmen a čísel: děti mají dostatečný prostor pro psaní, kde mohou procvičovat. Mazací fixka jim umožní procvičovat opakovaně a libovolně dlouho.
3. Koncentrace a trpělivost: hraní s magnetickými díly vyžaduje soustředění a trpělivost. Děti se učí plánovat své kroky a dokončovat úkoly.
4. Podporují kreativitu: vytváření vlastních obrázků a příběhů podporuje fantazii a inovativní myšlení. Jejich popisování pak podporuje jazykové dovednosti a vyjadřovací schopnosti.
5. Rozvíjejí kognitivní schopnosti: skládání obrázků podle vzorů a psaní písmen či čísel rozvíjí logiku, prostorovou orientaci. Kombinace vizuální a praktické aktivity zajišťuje, že se děti učí hrou.
6. Sociální dovednosti: Hraní s magnetickými díly může být i společenskou aktivitou. Děti se učí sdílet, spolupracovat a komunikovat s ostatními hráči.

OBSAH BALENÍ: magnetické dílky se zvířátky, lidmi a předměty – 24 ks, karty se vzory scének – 10 kusů, fixka s mazací koncovkou – 1 ks, magnetická plocha součástí víka.


Pro hlasování je třeba se registrovat a následně přihlásit.